Van Schie Potlelies
spacer1
Van Schie Potlelies
Molenbroeklaan 8
2675 LH Honselersdijk
tel. + 31 174 628183
fax + 31 174 641526
e-mail: info@schie-lilium.nl© Van Schie Potlelies - Webdesign: JEM-id

Van Schie Potlelies


Wim van Schie startte in 1985 met het telen van potlelies, hiermee was hij de eerste in Nederland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de specialist op het gebied van lelies in pot.

De potlelies worden geteeld op een totale oppervlakte van 47.500 m2. Voor het poten van de bollen wordt gebruik gemaakt van een geautomatiseerd oppot- en transportsysteem. In de opkweek wordt gebruik gemaakt van ca. 1.500 containers. Daarnaast is er een nettovloeroppervlak met eb- en vloedsysteem van ca. 40.000 m2.

Het overgrote deel van onze potlelies wordt volledig automatisch gesorteerd en indien nodig gemengd. Wij maken daarbij gebruiken van een Walking Plant System en Order System van WPS HortiSystems. Het bespaart niet alleen arbeid, maar zorgt bovendien voor veel gelijkmatigere sorteringen van het eindproduct.

Van Schie Potlelies is altijd op zoek naar nieuwe soorten en variŽteiten voor de teelt in pot. We onderhouden daarom nauw contact met leveranciers en veredelaars actief in de lelieteelt. Van Schie Potlelies streeft naar een regelmatige introductie van nieuwe variŽteiten op het gebied van lelies op pot.

De potlelie behoort tot de bloembol op pot die veelal als bloeiende kamerplant wordt afgezet. Daarnaast is de lelie in pot echter ook zeer geliefd als terrasplant.
Via Nederlandse en Belgische exporteurs vinden Van Schie Potlelies hun weg naar de huiskamers, terrassen en balkons in de verschillende landen van Europa.

BEDRIJFSFILM: Neem een kijkje op ons bedrijf!

Van schie potlelies Nederlands Van schie potlelies Engels Van schie potlelies Duits Van schie potlelies Frans