Afbeelding kan niet laden Afbeelding kan niet laden Afbeelding kan niet laden Afbeelding kan niet laden

premium heliconia

De tropische Heliconia lijkt een kruising tussen de Indische rietpalm, paradijsvogelbloem en bananenplant. Tussen de donkergroene springerige bladeren groeien de opvallende rode, ronde, puntige vormen uit tot bijzondere bloemen in geel / rood of oranje. De Premium Heliconia van Van Schie heeft minimaal 3 bloemen. In de natuur kan de Heliconia wel 5 meter hoog worden. Door veredeling heeft Dummen Orange een volle en compacte plant ontwikkeld van ca 60 tot 75cm hoog, de Premium Heliconia. Een vrolijke decoratie voor je huis, perfect passend in de urban jungle trend! Ook kan de Heliconia heel goed mee naar buiten in de zomermaanden om je tuin of balkon van natuurlijke flora te voorzien.

 

Verzorging
Van deze plant kun je zeker een half jaar plezier hebben als je ‘m op de juiste manier verzorgt  – veel licht, een warme standplaats (min. 15 °C)  en voldoende water. Elke nieuwe scheut geeft een nieuwe bloem!

 

Herkomst
De Heliconia komt uit Midden- en Zuid-Amerika en de eilanden in de Grote Oceaan ten zuiden van Indonesië. Tegenwoordig wordt de Heliconia wereldwijd in de tropen aangeplant. Vroeger behoorde de plant tot de familie Musaceae (bananenplant). Nu is het de enige plant in de familie Heliconiaceae. Er zijn wel 200 soorten in de natuur, met allerlei verschillende bloeiwijzen.

De planten zijn een belangrijke voedselbron voor vogels zoals de kolibrie die zich voeden met de nectar van de bloemen. Bovendien kan er water in de bladeren worden opgeslagen. Dit waterreservoir is belangrijk voor de eerste levensstadia van veel organismen, zoals muggen- en kikkers.

 

Klik hier om een afbeelding toe te voegen
Klik hier om een afbeelding toe te voegen